36e Pinksterbedevaart
Parijs-Chartres 2018

Ga mee op bedevaart!

Graag willen wij je uitnodigen om in het Pinksterweekend deel te nemen aan de jaarlijkse voetbedevaart van Parijs naar Chartres.

Op zaterdag 19, zondag 20 en maandag 21 mei 2018 wordt voor de 36e keer de Parijs-Chartres pelgrimage gelopen. Aan deze driedaagse pelgrimage van in totaal 100 kilometer, waarvan de oorsprong teruggaat tot de twaalfde eeuw en die voert van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Parijs (Cathédrale Notre-Dame de Paris) naar de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Chartres (Cathédrale Notre-Dame de Chartres), nemen elk jaar duizenden enthousiaste bedevaartgangers van over de hele wereld deel. De deelnemers lopen mee in afdelingen (chapitres) per land, regio of parochie van ongeveer 20-60 personen.

Meer informatie voor een indruk: www.nd-chretiente.com

Dit jaar zal ook een Nederlandse afdeling meelopen. Wij nodigen jou hierbij van harte uit met ons deel te nemen aan de Parijs-Chartres pelgrimage onder Nederlandse vlag.

Wie zijn wij?

Wie zijn wij? Wie zijn wij? Een groep enthousiastelingen die de bedevaart eerder hebben gelopen en die deelname uit eigen ervaring van harte kunnen aanbevelen. De bedevaart gaat van hartje Parijs door het glooiende Noord-Franse platteland naar Chartres. De bedevaart is zonder meer fysiek een uitdaging, een indrukwekkende gang door de prachtige heuvelachtige Franse velden en bossen bovendien, maar vooral een indringende katholieke geloofservaring. De pelgrimage rondom Pinksteren is mariaal en missionair. Zij brengt allen die het sociale koningschap van Christus willen bevorderen bijeen en biedt ieder persoonlijk de gelegenheid zijn of haar roeping als kind van God te verdiepen. Tijdens de bedevaart worden de Missen in de buitengewone vorm van de Romeinse ritus gecelebreerd.

Notre-Dame de Chrétienté, de Franse organisatie van de Parijs-Chartres pelgrimage, kan bogen op een lange ervaring en de bedevaart is goed georganiseerd. De Parijs-Chartres pelgrimage is niettemin ook sober. Ofschoon je bagage onderweg in vrachtwagens wordt vervoerd van kampement naar kampement, eventuele uitvallers door bezemwagens worden opgepikt en er zowel onderweg als op het kampement ruim professionele medische ondersteuning voorhanden is, dragen deelnemers bijvoorbeeld zelf zorg voor (het opzetten en afbreken van hun) tenten en voedsel en bestaat het dagelijks opfrissen enkel uit stromend koud water (met hooguit voor dames wat extra faciliteiten).

Wat bieden wij?

Als gezegd zal er dit jaar ook een Nederlandse afdeling meedoen aan de Parijs-Chartres pelgrimage. Wij hebben het initiatief genomen de deelname aan de Parijs-Chartres pelgrimage voor deelnemers te faciliteren.

Voor aspirant-deelnemers aan de Parijs-Chartres pelgrimage onder Nederlandse vlag bieden wij twee opties:

Wij hebben ernaar gestreefd de kosten zo laag (en deelname voor iedereen dus zo laagdrempelig) mogelijk te houden. Onze ervaring leert dat de genoemde hotelovernachtingen direct voor en na de bedevaart welkome comfort bieden. Op zaterdag 19 mei 2018 bijvoorbeeld begint de bedevaart in Parijs zeer vroeg om 05.30 uur en op maandag 21 mei 2018 kom je pas laat in Chartres aan. Om zoals gezegd de kosten laag te houden, slapen drie of vier bedevaartgangers gezamenlijk op een kamer.

Hoe geef ik mij op?

Aspirant-deelnemers kunnen zich via de onderstaande knop opgeven. Tegelijk met je inschrijving verzoeken wij je het verschuldigde bedrag over te boeken naar NL22ABNA0603059252 t.n.v. Stichting Ecclesia Dei Delft onder vermelding van "Parijs-Chartres pelgrimage 2017".

De inschrijving plus overboeking tezamen gelden als bevestiging van deelname.

Graag vernemen wij vóór 1 mei 2018 jouw bevestiging van deelname, hetzij enkel voor de inschrijving voor de Parijs-Chartres pelgrimage, hetzij voor het complete Parijs-Chartres pelgrimage arrangement. Na het sluiten van deze deadline ben je alsnog van harte welkom om je bij ons aan te sluiten in Parijs, maar dan moet je wel zelf voor inschrijving, vervoer en eventuele overnachting te zorgen. Neem ook dan contact met ons op, dan houden we je op de hoogte van de praktische gang van zaken.

Schrijf je hier in!

Moet ik nog iets doen?

Ten slotte. Ofschoon wij het initiatief hebben genomen tot faciliteren van deze mooie reis, doen wij het uiteindelijk met elkaar. Dit kan meebrengen dat op deelnemers onderweg een beroep wordt gedaan een bijdrage te leveren in de vorm van inspanning en arbeid gedurende de reis.

Uiteraard zullen wij in aanloop naar de Parijs-Chartres pelgrimage alle deelnemers van voldoende praktische informatie voorzien (zoals bijvoorbeeld inzake uitrusting, bagage, voedsel, bivak et cetera). Mocht je niettemin nu al een vraag hebben, stel die dan gerust.

Wij zouden jouw deelname aan de 36e Parijs-Chartres pelgrimage bijzonder op prijs stellen. Hopelijk tot half mei 2018!

Nodig je vrienden, familie en mede-parochianen uit!

Folder voor op het scherm Folder om te printen Poster